кадър БНТ Все още не са свалени данните от черната кутия

...
кадър БНТ Все още не са свалени данните от черната кутия
Коментари Харесай

Министър Панайотов: Последните 13 секунди от полета на майор Терзиев се губят

кадър БНТ 

Все още не са свалени данните от черната кутия на рaзбилия се преди 2 седмици край Шабла Миг-29.

Скъсан лентов кабел, който би трябвало да бъде поръчан от Украйна, пречи това да стане. Това изясни по Българска национална телевизия министърът на защитата Георги Панайотов.

По думите му, в случай че техническият проблем не бъде отхвърлен преди да се обработят данните в кутията, те може да бъдат развалени. Според него този проблем може да се позволи до 2-3 дни.

" Възникна един неочакван механически проблем, разкъсан е лентов кабел и следва да бъде възложен нов, не можем със лични средства да се опитваме да го поправяме, защото това ще ни изправи пред риска да загубим данните от черната кутия ", сподели служебният министър на защитата. Черната кутия на този МиГ-29 е създадена в Украйна и ще се търси лентов кабел от производителя.

" Опасяваме се и че има елементи от лентов кабел, които са разхерметизирани и са с вероятни промени ", сподели Панайотов. Министърът на защитата сподели, че към този момент е несъмнено, че целта е спусната от 7000 м височина и това е според заложените параметри. " Губят ни се последните 13 секунди от дейностите на майор Терзиев ", сподели Панайотов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР